The Wall House - Singapore

Project: Farm
Photo: Bryan Van Der Beek & Edward Hendricks

The Wall House, designed by Farm studio in collaboration with KD Architects, is a tale of two houses - similar looking, yet independent and coming together to form a coherent whole. What links these two volumes together is the huge central courtyard at the entrance expressed in an austere geometry of granite floor and wall, an organically shaped oculus and a minimalist planting of six willowy trees. The use of wood and granite elements run throughout both homes, with extensive glazing allowing sunlight to flood the interior.
HARP garden armchairs and lounge chairs, designed by Rodolfo Dordoni, have been selected to furnish both the terraces and the interiors of the two houses.
Thanks to its minimal design, composed of a powder coated stainless steel structure and polyester belts, HARP collection blend harmoniously in with the project of the Wall House.

 

back